Sparen

Je kunt sparen voor allerlei gebeurtenissen, voor je kinderen, een verre reis maken of een nieuwe woning kopen. Sparen is veilig, maar helaas is de spaarrente historisch laag waardoor je weinig rendement maakt op je geld.

Spaarverzekering met vaste rente

Je kunt ook kiezen voor een spaarverzekering met een vaste rente van 2,00%. Dit is een mooie manier om geld opzij te zetten voor de lange termijn. Het gaat om geld dat je de komende 10 jaar (of nog langer, maximaal 30 jaar) niet nodig hebt. Doordat je je geld zolang weg zet, ontvang je een rente van 2,00%. Mocht je onverhoopt je geld toch nodig hebben binnen de afgesproken looptijd, dan kun je de verzekering stoppen en ontvang je het spaarsaldo minus € 150 afkoopkosten (eerste 10 jaar). De minimum inleg bedraagt € 10 per maand.

 

Actuele spaarrente

Kies je voor zekerheid of rendement?

De kans is groot dat beleggen op de lange termijn meer oplevert dan sparen, maar het is ook risicovoller. Het rendement kan variëren en je inleg is niet gegarandeerd. Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kunt je inleg verliezen. Verder is de waarde van je beleggingen afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. Voordat je gaat beleggen, is het belangrijk dat je op de hoogte bent en je goed laat informeren over de eigenschappen en risico’s van beleggen. Loop geen onnodig risico. Heb je je geld op korte termijn nodig, dan is beleggen niks voor jou.

Wij geven zelf geen beleggingsadvies, hiervoor kun je het beste een beleggingsadviseur raadplegen of contact opnemen met je eigen bank.

Contact

Laat hier je gegevens achter of stel je vraag en we bellen of mailen je uiterlijk de volgende werkdag, maar meestal nog dezelfde dag. Dat vinden wij heel normaal.