Aankoopmakelaar in de Achterhoek | Vivendo
Header afbeelding

Aankoopmakelaar

Wij helpen jou met onderhandelingen

Vind je het best spannend om een huis te kopen? Je bent echt de enige niet. De meeste mensen kopen twee tot drie keer een woning in hun hele leven. Je bouwt dus niet echt routine op. Daar komt nog bij dat de woningmarkt de ene keer oververhit is en er boven de vraagprijs wordt geboden. Op andere momenten zit de woningmarkt compleet op slot. Vooral in zo’n situatie kun je door slim onderhandelen heel wat van de prijs afkrijgen.

Waarom aankoopmakelaar

Bij het verkopen van een woning schakelen de meeste woningbezitters een makelaar in. Bij het kopen van een woning wordt de aankoopmakelaar nogal eens over het hoofd gezien. Dat is jammer! De verkopende makelaar komt alleen op voor de belangen van de verkoper en doet er alles aan om de woning voor de hoogste prijs en beste voorwaarden te verkopen. De aankoopmakelaar daarentegen treedt namens de koper op en probeert voor hem de gunstigste voorwaarden te bedingen.

Droomhuis gezien?

Heb je een woning op het oog, heb je die voor het eerst bezichtigd en ben je nog steeds enthousiast? Dan gaan wij als aankoopmakelaar tijdens een tweede bezichtiging met je mee. Wil je overgaan tot aankoop dan gaan we voor je aan het werk. We onderzoeken de prijs, kijken of er buurtontwikkelingen zijn die van belang kunnen zijn en schromen niet om kritische vragen te stellen. Zo behoeden we jou voor het kopen van een zogenoemde ‘kat in de zak’. Want wij zijn beter in staat een goede afweging te maken tussen risico’s en een goede prijs omdat wij emoties kunnen uitsluiten.

Droomhuis kopen voor reële prijs

Wil je gaan bieden, dan bespreken we met jou het beste openingsbod en brengen dat ook namens jou uit. Gedurende de prijsonderhandelingen onderhouden we intensief contact totdat we er uit zijn, of niet. Op dit moment is de huizenmarkt ‘wild’, waardoor het vaker voorkomt dat de koper vraagt om een maximaal bod zodat hij de koper, met wie hij in zee gaat, voor het uitkiezen heeft. Deze onderhandelingen zijn minder aantrekkelijk. Die vinden overigens alleen plaats in een zogenoemde verkopersmarkt. Het tij kan keren; over een jaar kan het compleet anders zijn.

Wat kost het?

Neem je ons als aankoopmakelaar mee? Dan betaal je € 749 voor het complete aankooptraject. Regel je ook de hypotheek via ons kantoor, dan ontvang je € 250 korting waardoor het aankooptraject slechts € 499 kost.

In dit tarief zitten de volgende diensten;

  • Één bezichtiging van de aan te kopen woning
  • Onderzoek naar omstandigheden van de woning
  • Aankooponderhandeling v.w.b. aankoopprijs en voorwaarden

Wij adviseren altijd een bouwtechnische keuring uit te laten voeren voor de aangekochte woning. We hebben hiervoor contacten met bouwkundigen.

Door de droogte in 2018 hebben veel woningen last van verzakkende ondergrond en funderingen. Kijk hier of jij in een kwetsbaar gebied woont;

Funderingsprobleem gebieden
Wat voor scheur zit er in mijn huis?
Asbestdaken kaart

Wij zijn aangesloten bij het register Gecertificeerd Aankoopbegeleider.

https://www.aankoopbegeleider.nl/waarom-dit-register

Hypotheken, hypotheek, verzekering, belastingaangifte, Roger, Schmitz, Sonja, Schepers, Vivendo, financieel, advies, Braamt, Doetinchem, Ulft